Προστασία Χεριού

Αρχική » Βασικός εξοπλισμός » εδώ

Το κλειδί της επιτυχίας στο bowling είναι η συνοχή. Αυτός που θα καταφέρει να κάνει συνέχεια τις ίδιες κινήσεις θα καταφέρει να κάνει και το μεγαλύτερο σκορ. Η θέση και η κίνηση του χεριού είναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για μία καλή αιώρηση της μπάλας. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα χαλαρό σώμα και ένας δυνατός καρπός.

Το χέρι προσθέτει δύναμη στην αιώρηση και ο καρπός προσθέτει έλεγχο. Γι' αυτό το λόγο, πολλοί παίχτες χρησιμοποιούν ειδικά γάντια που καλούνται και Προστασία Καρπού (Wrist Guard) για να σταθεροποιήσουν την τεχνική τους.

Αποφασίστε ποιός τύπος προστασίας σας ταιριάζει. Υπάρχουν τρεις (3) βασικές κατηγορίες προστασίας του καρπού: η ελαφριά, η σφιχτή και η άκαμπτη.

1. Ελαφριά προστασία

Επιλέξτε μία ελαφριά προστασία εάν ήδη διαθέτετε ένα καλό στυλ αιώρησης, αλλά η επαναλαμβανόμενες βολές σας προκαλούν πόνους στον καρπό (είτε την ώρα που παίζετε, είτε την επόμενη ημέρα). Μία ελαφριά προστασία καρπού σας βοηθάει να χαλαρώσετε λίγο και παράλληλα να διατηρήσετε τον έλεγχο της βολής.

2. Σφιχτή προστασία

Επιλέξτε μία σφιχτή προστασία εάν κατά την διάρκεια της αιώρησης (ιδιαίτερα στην τελική φάση της καθόδου) νοιώθετε τον καρπό σας να «καταρρέει» ή να «σπρώχνει» πολύ δυνατά. Ο όρος «καταρρέει» περιγράφει την μετακίνηση του καρπού πίσω από την ευθεία του πήχυ (ο καρπός μένει πίσω), ενώ ο όρος «σπρώχνει» περιγράφει την μετακίνηση του καρπού εμπρός από την ευθεία του πήχυ (ο καρπός βγαίνει μπροστά). Όσον αφορά το «σπρώξιμο», η ελαφρά κλήση θεωρείται γενικώς αποδεκτή, αλλά η εκτενής κλήση προκαλεί χάσιμο του ελέγχου. Μία σφιχτή προστασία καρπού, θα βοηθήσει για να εξομαλυνθούν και τα δύο προβλήματα.

3. Άκαμπτη προστασία

Επιλέξτε μία άκαμπτη προστασία εάν αντιμετωπίζετε ορθοπεδικά προβλήματα στον καρπό, τάση για εκτενείς αποκλίσεις του καρπού από τον πήχυ ή γενικότερα θέλετε να σταθεροποιήσετε το στυλ της βολής σας και να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη (αναφέρεται κυρίως σε σοβαρούς ερασιτέχνες και φυσικά στους επαγγελματίες). Η άκαμπτη προστασία αναγκάζει το χέρι και τον καρπό να παραμείνουν σε μία συγκεκριμένη θέση, το οποίο συνεπάγεται περισσότερο ακριβείς βολές.

Παρακολουθήστε ένα αναλυτικό video σχετικά με την επιλογή της κατάλληλης προστασίας για το χέρι σας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση στο BiG και όχι μόνο...